image
Sursa foto: captură

Medicii de la Institutul Mamei și Copilului, învinuiți de moartea unui băiat de 12 ani; Ce spun părinții adolescentului

Au mers să-și caute dreptatea la Ministerul Sănătății, dar nu au putut să discute cu noua șefă a instituției. Părinții lui Marius Botnaru, un băiat de 12 ani care a murit acum o lună la Institutul Mamei și Copilului, susțin că medicii s-ar face vinovați în acest caz și că ar încerca să îl mușamalizeze. Între timp, oficialii au anunțat că fac cercetări și că raportul final al comisiei de anchetă va fi prezentat săptămâna viitoare.

Tatăl lui Marius Botnaru susține că fiul său ar fi murit din cauza unei erori medicale, mai exact în urma preparatelor care i-au fost administrate.

Pe 22 august, lui Marius Botnaru i s-a făcut rău, iar părinții au hotărât să-l ducă la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Trei zile i s-au administrat perfuzii, timp în care starea de sănătate i s-a agravat și a fost transferat în Secția de Reanimare a instituției, spune tatăl băiatului decedat.

Pe 29 august, Marius a murit pe patul de spital. Rudele familiei cer că medicii care s-ar face vinovați în acest caz să fie pedepsiți.

O altă problemă au fost zilele libere acordate bugetarilor la sfârșit de august, susține o altă rudă a lui Marius Botnaru.

Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gâlca, ne-a spus că a fost creată o comisie de anchetă, iar săptămâna viitoare va fi prezentat raportul final. Declarațiile au fost făcute după o ședință, la care au participat și părinții lui Marius Botnaru. Noul ministru al Sănătății, Silvia Radu, nu a fost însă prezent la întrevedere.

Mai mult, potrivit secretarului general de stat de la Ministerul Sănătății, cazurile de malpraxis nu sunt monitorizate de nicio instituție, astfel că nu există date oficiale privind numărul lor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: