image
Sursa foto: asiasociety.org

A murit preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang

Preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang, a decedat vineri, la vârsta de 61 de ani, anunţă agenţia de presă oficială a ţării, preluată de AFP, Reuters şi dpa.

"Preşedintele Tran Dai a murit la spitalul militar" din Hanoi vineri dimineaţa, potrivit unui buletin informativ al agenţiei oficiale de ştiri VNA, Vietnam News Agency.

Tran Dai Quang a încetat din viaţă "în urma unei boli grave, în pofida eforturilor depuse de medici şi profesori din ţară şi din străinătate", a afirmat Vietnam Television.

Vietnamul este condus oficial de preşedinte, de premier şi de şeful Partidului Comunist. Experţii spun că funcţia de preşedinte este în mare parte ceremonială, notează Reuters.

De mult timp au existat zvonuri în legătură cu starea precară de sănătate a lui Quang, însă, din cauza naturii secrete a politicii din Vietnam, informaţiile privind sănătatea unuia dintre cei mai puternici lideri politici au fost un secret bine păzit.

Quang a fost numit în funcţia de preşedinte în aprilie 2016. Mai înainte, el a făcut parte din rândurile Ministerului Vietnamez al Securităţii Publice, o agenţie în domeniul securităţii puternic inspirată din fostul KGB. Quang a fost numit ministru al securităţii publice în 2011.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: