image
Sursa foto: libertatea.ro

Propunerea inedită a unui hotel din Mexic: O noapte de cazare într-un butoi de tequila

Aflat în oraşul Tequila, din vestul Mexicului, Hotelul de Barricas are un concept "unic în lume", propunând clienților o experiență "demnă" de locul unde se produce celebra băutură spirtoasă Tequila. 

Să dormi într-un butoi de tequila este experiența neobișnuită pe care o propune proprietarul hotelului, Carlos Hernandez. Există hoteluri construite în replici mari de butoaie de vin din Portugalia sau Olanda, dar este primul hotel de acest gen din Mexic, potrivit Agerpres.

Cele 34 de replici de dimensiuni mari ale butoaielor de tequila sunt repartizate într-un câmp de agave, planta din care se extrage această băutură spirtoasă tradiţională.

„În loc de grădini, avem în jur agave”, a comentat proprietarul care este totodată şi producător de tequila. Decorarea camerelor se inspiră din ornamente legate tradiţional de tequila, de procesul de elaborare şi de istoria sa, a explicat Carlos Hernandez, care a deschis hotelul acum 18 luni.

Turiştii care aleg să petreacă aici un sejur pot produce propria lor tequila, participând de la tăierea plantei şi până la procesul de distilare a băuturii.

Localitatea Tequila, care numără aproximativ 40.000 de locuitori, este situată la 70 de km vest de Guadalajara, al doilea oraş ca mărime al Mexicului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: