image
Sursa foto: Cotidianul.md

Directorul adjunct al SIS, Artur Gumeniuc, neagă legătura cu Cristian Rizea

Directorul adjunct al Serviciului de Informații și Securitate Artur Gumeniuc, neagă legătura cu Cristian Rizea, iar informația apărută în presa din România și preluată inclusiv de Jurnal.md o califică drept „pretinsă”. Amintim că într-o investigație realizată de Gândul.ro se menționează că anume Artur Gumeniuc este persoana intermediară dintre fostul deputat PSD și președintele Igor Dodon.

„În perioada deținerii funcției de secretar al Consiliului Suprem de Securitate, nu am interacționat niciodată cu persoana nominalizată și nu am contribuit nici într-un fel la aflarea acesteia pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult ca atât, menționez că problemele legate de atribuirea cetățeniei Republicii Moldova nu țin de competența secretarului CSS”, a menționat Artur Gumeniuc, precizând că „dezminte categoric” orice implicare a sa în acest caz.

Amintim că Gândul.ro a scris că politicianul Cristian Rizea, condamnat în România, se ascunde în Republica Moldova, unde s-ar bucura de protecția președintelui Igor Dodon. „Cei doi s-au cunoscut prin intermediul lui Artur Gumeniuc, consilier al șefului statului”.

„Sursele GÂNDUL.RO arată că obţinerea acestor acte nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a funcţionarilor publici moldoveni afiliaţi PDM și PSRM, în special a celor care erau responsabili de pregătirea și semnarea decretelor de acordare a cetățeniei, adică direct din cabinetul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Solicitarea de urgentare a acordării cetățeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deținea funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării și securității naționale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate). Astfel se explică faptul că familia Rizea a aterizat liniștită la Chișinău, în Republica Moldova, pe 1 februarie 2019. Pe lângă relația deja consolidată cu Serviciul de Securitate moldovean, prin prisma legăturii cu Gumeniuc, devenit adjunct, pentru a-și crea niște legături locale, Rizea a mai primit sprijinul unui fost coleg din PSD”, a scris sursa citată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: