image
Sursa foto: e-sanatate.md

Cum vor activa spitalele în perioada sărbătorilor de iarnă

Instituțiile medicale din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă - 31 decembrie 2018, 01 ianuarie, 07 ianuarie și 08 ianuarie 2019 - în regim obișnuit.

În perioada menționată, toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, iar pentru o vigilență sporită administrația fiecărei instituții va nominaliza personal de gardă și persoane responsabile din cadrul managementului instituțional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Potrivit ministerului, Agenția Națională de Sănătate Publică va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a izbucnirilor de boli infecțioase. Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistența medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: