image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Mișcarea de Rezistență ACUM cere demisia lui Botnari; „SIS s-a transformat într-o bâtă a regimului Plahotniuc-Dodon”

Mișcarea de Rezistență ACUM cere demisia lui Vasile Botnari din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate. Asta după ce au fost expulzați cetățenii turci din Republica Moldova. „SIS s-a transformat într-o bâtă a regimului Plahotniuc-Dodon, au declarat membrii Mișcării de Rezistență ACUM în cadrul unui flashmob organizat în fața instituției.

„Acest serviciu s-a transformat într-o bâtă a regimului Plahotniuc-Dodon, în special de atunci când în fruntea instituției a fost numit omul lui Plaahotniuc, Vasile Botnari. Aceasta este o instituție capturată de către oligarhi și cerem demisia lui Botnari. Abuzul pe care l-a comis instituția condusă de el va fi sancționat foarte dur. Ați distrus șapte familii. Este cel mai grav abuz pe care l-a comis această guvernare”, susține liderul PAS, Maia Sandu.

„Sistemul Plahotniuc și gașca lui vor întreprinde și alte acțiuni care vor fi îndreptate împotriva fiecăruia dintre noi. Astăzi Republica Moldova a devenit deja un stat polițienesc, în care drepturile cetățenilor sunt călcate în picioare”, a declarat Chiril Moțpan, secretarul general al Platformei Demnitate şi Adevăr

Potrivit lui Oazu Nantoi „în Republica Moldova se încalcă brutal, cinic și sistematic drepturile fundamentale ale omului pe ambele maluri ale Nistrului și s-a ajuns până la aceea că și cetățenii străini sunt tratați ca o monedă de schimb pentru ca Republica Moldova să fie acceptată în clubul regimurilor autoritare de tipul celora unde vrea să ducă Turcia Erdogan”.

„Suntem aici pentru a demonstra că în Republica Moldova nu există statul de drept. Moldova este un stat furat de către un grup de oligarhi care vor cu orice ocazie să se mențină la putere”, susține Tudor Deliu, deputat PLDM.

Evenimentul începe la 12:30.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: