image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Comisia pentru Situații Excepționale s-a răzgândit: Permite ieșirile în parcuri, dar în anumite condiții

Ieșirile în parcuri sau păduri sunt permise în perioada stării de urgență, dar pentru grupuri nu maimari de trei persoane. Comisia pentru Situații Excepționale și-a modificat, astăzi propria decizie luată acum o săptămână, dar criticată în societate.

Mai exact, plimbările în spațiile publice - parcuri, păduri, alei, plaje, zone de agrement, terenuri de joacă - vor fi permise pentru grupuri nu mai mari de trei persoane, cu excepția membrilor unei familii.

Comisia a decis să se revină la regulile vechi de intrare în țară. Astfel, în situația în care nu au testul negativ la Covid-19, cetățenii vor completa fișa epidemiologică și vor fi obligați să stea 14 zile în carantină, dar dacă testul este negativ după zece zile, perioada de carantină poate fi întreruptă.

Totodată, Comisia permite antrenamentele pentru pregătirea sportivilor pentru participările la turneele internaționale.

La fel, sunt permise competițiile desfășurate în aer liber, fără spectatori, de către federațiile sportive naționale, cu respectarea măsurilor sanitare.

Comisia a mai decis că elevii și studenții din învățământul profesional, din grupurile absolvente, vor putea să-și facă stagiile de practică.

Amintim că în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență până pe 30 mai.

Noutăţile partenerilor

comentarii: