image
Sursa foto: digisport.ro

Alertă la Kiev, după ultimele amenințări din partea teroriștilor ISIS

Autoritățile din Kiev au intrat în alertă, după ce fanaticii care fac parte din Organizaţia Statul Islamic au amenințat cu atacuri teroriste la stadionul Olympiyskiy, la finala Ligii Campionilor de sâmbătă, dintre Real Madrid și Liverpool.

Sute de mii de oameni vor participa la eveniment - 70.000 vor fi doar în tribune - iar ucrainenii încearcă să le asigure protecția înaintea și timpul mult așteptatului meci.

Pe aplicația Telegram au circulat, în ultimele zile, mai multe imagini și îndemnuri către membrii ISIS pentru atacuri în capitala Ucrainei, care sâmbătă va găzdui finala Champions League, dintre Real Madrid și Liverpool, după cum notează britanicii de la The Sun. Teroriștii sunt îndemnați să organizeze atacuri cu cuțite, dar și cu mașini voluminoase care să intre în mulțimea de pietoni. Teroriștii își păstrează amenințările și pentru Cupa Mondială, care este găzduită de Rusia și se va desfășura în perioada 14 iunie - 15 iulie.

"Vom fi acolo!", scrie pe unele fotografii care au atât emblema Champions League, cât și pe cea a Cupei Mondiale.

"Știm că sunt celule care operează în marile orașe din Rusia și că serviciile de securitate din Rusia au arestat deja o serie de militanți care aveau ca obiectiv atacuri la meciuri", a spus Ollie Wiltshire, directorul de informații al unei companii de securitate și management al riscurilor, cu sediul la Tel Aviv.

The Sun notează că în Ucraina se află până la 500 de luptători ISIS proveniți din Siria și Irak.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: