„Martorii apărării nu s-au prezentat în ședința de astăzi pe motiv că au solicitat înmânarea citațiilor oficiale. Din acest motiv, partea apărării a solicitat contribuția instanței la citarea martorilor”, a declarat apărătoarea Angela Istrati.

În aceeași ședință, instanța a hotărât să schimbe ordinea de cercetare a probelor, motivând că, astfel, cauza penală va fi soluționată mai eficient. La ședințele următoare urmează să fie audiați martorii, iar la final - Sergiu Cebotari, care este acuzat de folosirea muncii forţate și delapidarea averii străine.

„A fost schimbată procedura, dar nu vedem care este diferența dacă mă audiau mai întâi pe mine și apoi martorii. Sunt exact aceleași lucruri. Asta demonstrează că procurorul a avut niște probe ca și la intentarea dosarului penal, care sunt egale cu zero”, a spus Sergiu Cebotari.

Procurorul de caz a evitat să ne ofere comentarii.

Amintim că, după ce fostul şef al Serviciului Control financiar şi audit intern al „Poştei Moldovei” Sergiu Cebotari a declarat pentru postul nostru de televiziune că, zilnic, prin intermediul acestei întreprinderi de stat, zeci de colete cu anabolizante erau expediate în ţări din Uniunea Europeană şi în Statele Unite, lui i-au fost intentate câteva dosare penale. În prezent, Cebotari este cercetat pentru delapidarea averii străine şi folosirea muncii forţate.

El pledează nevinovat și spune că este vorba despre un dosar fabricat. Declaraţiile lui Sergiu Cebotari despre schema cu anabolizante de la „Poşta Moldovei” au fost confirmate şi de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM Grigore Cobzac. Reprezentanții instituțiilor vizate au respins însă toate acuzațiile.