image
Sursa foto: Profimedia

Manchester United a găsit antrenor! Și-a dat acordul și semnează până la finalul sezonului

Manchester United a ajuns la un acord cu un nou antrenor, la câteva zile după despărțirea de Ole Gunnar Solsksjaer.

Ralf Rangnick (63 de ani) a acceptat să ocupe funcția de antrenor interimar al lui Manchester United până la finalul acestui sezon, anunță The Athetlic, care precizează că germanul va semna un contract pe șase luni, iar ulterior, timp de doi ani, va avea asigurat un rol de consilier în cadrul clubului.

Rangnick este de la începutul sezonului actual directorul sportiv al celor de la Lokomotiv Moscova, iar sursa citată anunță că germanul a hotărât să părăsească postul pentru a o pregăti pe Manchester United. Singurul lucru care ar lipsi la acest moment este acordul formației din Rusia de a-l elibera pe Rangnick din funcția actuală, însă clubul de pe Old Trafford consideră că nu vor exista probleme.

Ralf Rangnick, considerat un inovator domeniul antrenoratului, a fost până acum principal doar la cluburi din Germania, precum SC Korb, SSV Reutlingen, SSV Ulm, VfB Stuttgart, Schalke 04, Hoffenheim sau RB Leipzig. Germanul a ocupat și alte funcții de-a lungul carierei, precum cea de director sportiv la RB Salzburg (2012-2015), perioadă în care austriecii au câștigat două titluri și două Cupe.

Manchester United a anunțat încă de la momentul demiterii lui Ole Gunnar Solskjaer că intenționează să numească un antrenor interimar până la finalul sezonului, urmând ca din vară echipa să fie preluată de un principal. După ce gruparea din Premier League s-a despărțit de norvegian, echipa a fost condusă de Michael Carrick, secundul lui Solskjaer.

Din cauza problemelor cu permisul de muncă, Ralf Rangnick nu va putea sta pe banca lui Manchester United la meciul cu Chelsea (28 noiembrie), astfel că este de așteptat ca debutul său să se producă la partida cu Arsenal, de pe teren propriu (2 decembrie).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: