Starul lui Liverpool s-a pozat cu controversatul lider cecen Ramzan Kadârov pe stadionul din Groznâi. Apariţia sa alături de Kadârov a fost condamnată atât pe reţelele de socializare, cât şi de către diferite organizaţii de apărare a drepturilor omului.

Întâlnirea a fost total neaşteptată pentru Salah, care se afla în hotel, cu naţionala "faraonilor", în momentul în care a fost informat că este aşteptat la recepţie de un oaspete important, care s-a dovedit a fi Kadârov. Acesta i-a propus celui mai important fotbalist egiptean al momentului să i se alăture la stadionul din Groznâi, unde coechipierii săi se antrenau în faţa a mii de fani localnici.

Atât arena din Groznâi, cât şi echipa poartă numele Akhmat, în memoria tatălui lui Ramzan Kadârov, Akhmat, fost lider cecen ucis în 2004.

Mohamed Salah se află încă în recuperare după accidentarea la umăr suferită după duelul cu Sergio Ramos, din finala Ligii Campionilor.

Starul egiptean ar putea juca în ultimul meci al africanilor din grupa A, contra Arabiei Saudită. Rusia şi Uruguay se mai află în grupa "faraonilor" de la turneul final.