image
Sursa foto: vox.com

Se anunță proteste MASIVE în SUA: Sute de mii de americanii îl amenință pe Trump cu manifestații uriașe

Peste 300.000 de persoane au promis că vor lua parte la proteste „spontane” pe teritoriul SUA dacă preşedintele Donald Trump îl va concedia pe procurorul special Robert Mueller, care investighează campania lui Trump pentru o posibilă colaborare cu Rusia în alegerile prezidenţiale din 2016, scrie The Guardian.

Site-ul MoveOn susţine că peste 800 de „marşuri de urgenţă” sunt pregătite în cazul în care Trump îl va demite pe Mueller.

Activiştii ar urma să acţioneze la câteva ore după o eventuală demitere, conform MoveOn, organizând marşuri în mai multe oraşe din cele 50 de state. Protestul în masă ar putea avea loc şi dacă Trump îl va înlocui procurorul general-adjunct Rod Rosenstein, acţiune care ar putea duce mai uşor la concedierea lui Mueller sau dacă Trump ar graţia martori cheie din investigaţie.

De pe 17 martie, de când Trump l-a criticat public pe Mueller pentru prima oară, peste 100.000 de persoane s-au angajat să participe la proteste. MoveOn a lansat secţiunea site-ului în care se fac înscrieri în august 2017 şi este susţinut de mai multe organizaţii activiste precum Indivisible şi Women’s March.

Luni, când Trump a declarat că „multe persoane” l-au încurajat să îl concedieze pe Mueller, a urmat o nouă serie de înscrieri în masă pe site, peste 20.000 de persoane înscriindu-se în următoarele două zile.

MoveOn a făcut public felul în care ar urma să aibă loc protestele în cadrul unui plan pe site, scrie portalul stiripesurse.ro.

Dacă Trump îl va concedia pe Mueller până la ora locală 14:00, atunci activiştii ar acţiona la 17:00 în aceeaşi zi. Dacă preşedintele îl va demite mai târziu, protestele vor începe a doua zi la prânz.

Trump l-a atacat recent în repetate rânduri pe Mueller, susţinând că nu a existat nicio colaborare între campania sa şi Rusia şi că investigaţia nu ar trebui să aibă loc. De asemenea, marţi, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Trump a fost sfătuit să îl concedieze pe Mueller şi că „preşedintele consideră că are, cu siguranţă, puterea de a face acest lucru”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: