image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu: În scurt timp, justiția va aplica sancțiuni pentru Plahotniuc; Harunjen și judecătorii CC să-și dea demisia

În scurt timp, justiția independență va aplica sancțiunile corespunzătoare pentru cetățeanul Plahotniuc. Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu, la scurt timp după ce PD a anunțat că se retrage de la guvernare.

„Au vrut să nimicească orice urmă de democrație, ținând în captivitate o țară întreagă timp de șapte zile, inclusiv propriii membri de partid, pentru securitatea unui singur om - Plahotniuc. În foaret scurt timp, justiția independentă va aplica sancțiunile corespunzătoare, conform legii, pentru cetățeanul Plahotniuc și cei care au încălcat prevederile legale subordonându-i-se direct”, a declarat Maia Sandu.

Șef aGuvernului și-a exprimat speranța că decizia PD de a ceda puterea nu este „o capcană prin care își rezervă timp pentru pregătirea de acțiuni subversive”, a adăugat Maia Sandu.

Premierul a cerut conducerii PD să-și retragă toate forțele paramilitare din jurul instituțiilor publice și să înceteze imediat terorizarea funcționarilor publici.

Totodată, Maia Sandu i-a cerut procurorului general Eduard Harunjen să-și dea demisia. Aceeași solicitare a fost făcută și către judecătorii de la Curtea Constituțională.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: