image
Sursa foto: Jurnal.md

Trei bărbați, reținuți, după 13 percheziții într-un dosar de escrocherie de peste 7,5 milioane de lei

Oamenii legii investighează un grup de persoane specializat în escrocherii, care a prejudiciat atât companii, cât și particulari cu peste 7,5 milioane de lei. Suspectați sunt trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 36 și 69 ani, care au fost reținuți în urma a 13 percheziții.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și angajații Direcției generale urmărire penală ale IGP au stabilit că pe parcursul anilor 2020-2021, mai multe persoane dintr-o companie au convenit cu administratorii altei companii din Moldova să dobândească ilicit bunurile altor persoane.

„Sub pretextul menținerii relațiilor economice de lungă durată și în scopul livrării produselor agricole importate din Ucraina, trei angajați ai acestor companii au cerut și au primit de la mai multe companii și persoane peste 7,5 milioane de lei, pretinși „în avans.” Până în ziua de azi, însă, păgubiții nu și-au primit produsele agricole promise”, informează PCCOCS.

Urmare a 13 percheziții la proprietățile imobile și mobile ale suspecților au fost depistate și ridicate: telefoane mobile, carduri bancare din Moldova și Ucraina, tehnică de calcul, înscrisuri de ciornă, cartele telefonice, contracte, ștampile, inclusiv ale unor întreprinderi înregistrate în zone off-shore.

În continuare, oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală și măsuri de investigații pentru consolidarea probelor și identificarea altor persoane care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: