image
Sursa foto: jurnal.md

Pașii făcuți de RM în 2021: „Mandatul de încredere a fost colosal, discrepanța între așteptări și realizări e firească”

Fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr Liviu Vovc afirmă că așteptările de la noua guvernare au fost foarte mari, dar că „duiumul de promisiuni” nu au fost realizate în primele luni, așa cum s-a promis. De cealaltă parte, deputatul PAS Oazu Nantoi spune că discrepanța între așteptări și realizări este firească, luând în calcul ultimii 10 ani de degradare a lucrurilor în țară.

„Așteptările au fost foarte mari de la acest an, dar, din păcate, am șchiopătat la toate nivelurile. Situația pandemică. La începutul anului am avut un val cu mii de decese și atunci cu toții strigam că vrem anticipate. Când am încercat să explicăm oamenilor că e nevoie să amânăm cu câteva luni scrutinul și să începem procesul de vaccinare, nu am fost ascultați. În final avem o nouă guvernare, însă procesul de vaccinare a fost dat peste cap. Situația post-alegeri. Cu toții am avut așteptări, dar duiumul de promisiuni făcute nu au fost realizate în primele luni ale noii guvernări”, a declarat Liviu Vovc, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

„Eu, cu experiența mea de viață, îmi dădeam seama că schimbarea președintelui, adică înfrângerea lui Dodon, este un șoc necesar, pozitiv, dar că este doar un prim-pas în schimbarea clasei politice. După aceasta au urmat acele eforturi depuse de Maia Sandu ca parlamentul să fie dizolvat. Or, era evident că alegerile anticipate erau de fapt turul III al alegerilor prezidențiale. Eu personal eram conștient că mandatul de încredere a fost unul colosal, dar pe urmă apare această discrepanță între așteptări și realizări, care este firească. PAS a decis să nu repete unele greșeli din 2019, asta nu înseamnă că n-am comis alte greșeli în 2021. Dar am în vedere că unii funcționari scoși din funcție în 2019 peste un timp s-au întors în funcții cu deciziile instanțelor. De data asta noi am decis să mergem mai temeinic prin asanarea structurilor de stat și restabilirea funcționalității lor. Sigur că e un proces dificil, pentru că societatea noastră e profund otrăvită de spiritele de suspiciuni, acuzații. Să ne aducem aminte de faimosul an 2009, cu Alianța pentru Integrare Europeană, când peste un timp a apărut informația cât s-a plătit pentru procurorul general. Acești 10 ani de degradare n-au trecut fără consecințe și acum se activează în condiții foarte dificile”, a declarat și Oazu Nantoi”, în cadrul aceleiași emisiuni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: