image
Sursa foto: GettyImages

Încă nouă moldoveni au fost răpuși de virusul Covid-19: Bilanțul deceselor a ajuns la 810

Ministerul Sănătății informează despre alte nouă decese provocate de virusul Covid-19 în Republica Moldova. Printre victimile anunțate astăzi se numără și directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga.

Este vorba despre:

Deces 802: Bărbat de 75 ani, din raionul Vulcănești. Internat la data de 29 iulie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 803: Femeie de 70 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 2 august, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Deces 804: Bărbat de 71 ani, din raionul Strășeni. Internat la data de 16 iulie, la Spitalul Clinic “Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie hipertesivă, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 805: Bărbat de 57 ani, din raionul Călărași. Internat la data de 01 august, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 806: Femeie de 61 ani, din raionul Ialoveni. Transferată, la data de 20 iulie, de la SCM nr. 1 , la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Deces 807: Bărbat de 63 ani, mun. Chișinău. Internat la data de 29 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: pencreatită cronică cu insuficiența funcției endocrine și exocrine.

Deces 808: Bărbat de 83 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 30 iulie, la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 809: Bărbat de 60 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, edem cerebral.

Deces 810: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, colegilor și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă a directorului Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga. Narcisa Mamaliga în vârstă de 52 ani, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, la data de 6 iulie. La data de 3 august, aceasta a fost transferată, de la Spitalul de Stat, la Spitalul Clinic Republican. Echipa Ministerului și a CNDDCM a pierdut un specialist cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie. Dumnezeu să o odihnească în împărăția Sa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: