image
Sursa foto: Jurnal.md

CEC atenționează: Grupurile de susținere a candidaților în circumscripții uninominale, înregistrate până pe 4 ianuarie 2019

Comisia Electorală Centrală atenționează că 4 ianuarie 2019 este termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale.

Pentru înregistrarea grupului de inițiativă, candidatul va depune personal, cel târziu cu 50 de zile înainte de ziua alegerilor, la consiliul electoral de circumscripție respectiv actele necesare.

În termen de trei zile de la recepționarea actelor, consiliul electoral de circumscripție electorală uninominală va verifica corectitudinea acestora şi va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Menționăm că până astăzi, 31 decembrie curent, au fost înregistrate 157 de grupuri de inițiativă, depuse 62 de cereri de înregistrare a candidatului la funcția de deputat și înregistrați 5 concurenți electorali.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: