image
Sursa foto: Getty Images

Uimitoarea preşedintă a Croaţiei: Ce au descoperit francezii

Președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic a devenit cel mai popular fan al echipei naționale la Cupa Mondială.

Îmbrăcată în culorile naționalei și făcând gesturi entuziaste, cam "neprotocolare", Kitarovic s-a transformat în unul dintre cele mai carismatice personaje de la Cupa Mondială din Rusia. Francezii au descoperit că aceasta şi-a luiat concediu fără plată pentru a merge la Moscova şi a zburat cu o cursă de linie.

Deşi nu a cucerit Mondialul, Croaţia va rămâne în istoria competiţiei pentru parcursul fantastic. Cum probabil mulţi ani de acum înainte mulţi îşi vor aminti de carismatica preşedintă Kolinda Grabar-Kitarovic.

Aceasta a arătat că, în ciuda statutului, reuşeşte să rămână cu picioarele pe pământ şi să se comporte cât se poate natural, lucru care i-a surprins pe francezi.

"Pentru câteva zile, media internaţională, dar mai ales cea franceză, a scris intens despre simpatica preşedintă a Croaţiei. Duminică, atunci când Franţa a devenit campioană mondială, aceasta nu şi-a pierdut zâmbetul, şi şi-a felicitat călduros adversarii, în frunte cu preşedintele Macron.

Ea şi-a luat concediu fără plată pentru a zbura în Rusia şi a asista la meciuri şi a zburat cu o cursă de linie. Toate aceste lucruri au adus simpatia publicului, lumea considerând-o un adevărat model. Fair play-ul său a impresionat", notează lemondejuif.info.

Conform analiștilor politici, semnalele recente trimise de Kitarovic pot fi interpretate totuşi în cheie politică. Ea şi-ar fi croit calea spre conducerea administrativă a Croaţiei, ţintind postul de prim ministru în 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: