image
Sursa foto: bzi.ro

Cel mai mare grup din Parlamentul European anunță că o susține pe Kovesi la șefia Parchetului UE

Vicepreședintele Partidului Popular European (Creștin Democrat), cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anunțat că formațiunea politică o va vota pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

„Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că sfera politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, doar gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”, a spus vicepreședintele PPE, Esteban Gonzalez Pons.

Laura Codruţa Kovesi a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020.

Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania.

Vineri, Josef Moser, ministrul austriac de Justiție, prezent la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), a anunțat că și Austria va vota în favoarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european.

Iar joi, Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, a anunțat că o sprijină pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: