image
Sursa foto: Getty Images

Buffon a dezvăluit cum i l-a descris Barzagli pe noul său coleg, Mbappe

Gianlugi Buffon e convins că noul său coechipier de la Paris Saint Germain, Kylian Mbappe, poate marca istoria fotbalului.

Venit în această vară la PSG, Buffon a oferit primul său interviu pentru revista campioanei Franţei, ocazie cu care a vorbit despre Mbappe, ce i-a fost adversar când Juventus a întâlnit-o pe AS Monaco în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul 2016-2017.

"Când am vorbit (la sfârşitul meciului) cu Andrea Barzagli, cu care sunt foarte bun prieten, mi-a spus: 'Gigi, în 20 de ani de carieră, rar am văzut un jucător aşa rapid, care aleargă atât de repede cu mingea la picior. Mi-a fost greu să-l marchez'. Astea nu sunt cuvinte fără importanţă, fiindcă Barzagli, când e concentrat şi în formă, e cu adevărat un fundaş foarte mare. E clar că el (n.r. Mbappe) are ceva în plus faţă de alţii. Sper că va rămâne modest şi va păstra această dorinţă de a progresa şi de se sacrifica. În acest caz, va marca istoria fotbalului şi va scrie pagini incredibile în acest sport", l-a descris Buffon pe atacantul în vârstă de 19 ani, campion mondial cu Franţa în această vară, în Rusia.

Buffon nu a uitat de "rana" reprezentată de faptul că "nu a oferit naţiunii, poporului şansa de a vedea jucând Italia" la Mondialul din acest an.

Goalkeeperul în vârstă de 40 de ani a explicat de ce ales-o pe PSG, cu care a semnat pe un an, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

"Am făcut această alegere de a veni la PSG în primul rând fiindcă simt că sunt în continuare foarte competitiv. Decizia asta vine şi din convingerea mea că pot oferi lui PSG, coechipierilor, echipei, ceva important în materie de experienţă şi de entuziasm. Da, pot ajuta. Toţi, împreună, putem reuşi să creăm un grup extraordinar", e convins veteranul sosit pe Parc des Princes după 17 ani petrecuţi la Juventus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: