image
Sursa foto: facebook.com

Petru Neaga, candidat pe circumscripția nr. 51 din Canada, s-a retras din cursă în favoarea lui Dumitru Alaiba

Candidatul independent pe circumscripția nr.51 SUA, Canada, Petru Neaga s-a retras din cursa electorală în favoarea lui Dumitru Alaiba, candidat al Blocului ACUM Platforma DA și PAS de pe aceeași circumscripție.

„Domnul @petru neaga, şi el candidat pe circumscripția 51 SUA, Canada, a decis să se retragă din cursă şi să mă susțină pe mine şi blocul #ACUM. Domnule Neaga, vă mulțumesc pentru decizie şi susținere!”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de facebook.

Petru Neaga a transmis alegătorilor din diaspora canadiană următorul mesaj:

„Stimati compatrioți din diaspora americană și canadiană, așa cum am scris într-o postare recentă, alegerile care bat la ușă mi se par destul de compromise și inechitabile, fapt pentru care am anunțat că nu mai sunt interesat să particip.

Mafioții de la guvernare, care ne-au devastat țara, nu vor să cedeze puterea asa de usor. Chiar si in aceasta circumscriptie de peste ocean ei tot lupta, si aranjeaza totul pentru a cistiga tot omul lor fidel, unul care la alegerile precedente, a intrat in parlament ca concurentul lor electoral, dar pe care, cit n-ar fi de straniu, dar anume ei l-au promovat tocmai la functia de vice-presedinte al Parlamentului (nu stiu pentru ce merite). Nu cred ca mai este necesar ca sa repet cit de favorizat este acesta atit prin amenajarea sectiile de vot cit si perfectarea organizata a pasapoartelor.

Mai mult decit atit, acestea au mai lansat si un alt candidat spoiler, care se pare ca are menirea principala, de a ataca virulent cu insinuari nefondate de tot felul, pe candidatul blocului ACUM, dl Dumitru Alaiba, investind in aceasta nu putini bani. Astfel incit, ca favoritul guvernarii pd-iste sa iasa si curat si nepatat.

Aceste strategii murdare cit si o lipsa unor alegeri cu adevarat democratice si echitabile pentru toti candidatii, ma determinat ca sa imi ofer sprijinul pentru oamenii onesti, care isi doresc alegeri cu adevarat democratice si corecte, si care se simt defavorizati la fel ca si mine.

In prezent, doar blocul ACUM ne poate promite o sansa adevarata de schimbare, de aceia am decis sa ii sustin neconditionat in aceste alegeri, atit pe ei, cit si pe candidatul ACUM, domnul Alaiba.

Dumitru este un economist cum sunt si eu. Ca si voi, am reusit ca sa il cunosc cu toate bunele si relele pe care le are, si poate si putin mai mult, avind citeva discutii private cu el. Pe Dumitru l-am gasit o persona simpla, onesta, spontana. Da, e adevarat ca nu e ca principalul sau contracandidat, favorit al puterii, ca sa vorbeasca asa de iscusit si sa cada mereu ca pisica in picioare. Dar poate asa sunt oamenii simpli si onesti.

Am discutat cu Dumitru despre dorinta mea de a avea o lume mai echitabila in tara noastra, asa cum eu nu cred in modelul de oameni de afaceri, care se inbogatesc rapid, trecind peste bunul simt in relatiile cu angajatii sau clientii lor, si mai apoi sa pretinda ca cica a fi binecuvintati, dar cred mai degraba intr-o redistribuire mai echitabila a veniturilor conform adevaratelor merite. Noi avem astfel de oameni, ca Plahotniuc, Shor si altii, care sunt cei mai bogati din tara, desi nu produc nimic pentru binele cetatenilor, si nici crearea de locuri de munca productive, dar mai degraba speculative, manipulatorii si troling, in scop de a se mentine mereu la putere. Ba mai mult, dindu-se si mari filantropi, ca sa cistige simpatia celor pe care ii prostesc si ii saracesc, pe niste bani, pe care intr-o lume echitabila, altfel, i-ar fi meritat oamenii simpli si muncitori onesti.

Apropo, chiar si printre candidatii de aici, avem unul cu un astfel de profil, unul care se pare ca vrea sa ne cupere voturile, promitindu-ne ba, ca ne va deschide consulate, pe banii sai, ba ca isi va finanta din proprii bani deplasarile de serviciu, pe care le-ar avea un deputat de facut.

In urma discutiilor cu Dimitru, el a acceptat ca sa lucreze in aceasta directie.

Eu am toata increderea in Dumitru si in echipa ACUM, fapt pentru care, impreuna cu familia si prietenii, vom parcurge citeva ore, citeva sute de km duminica ce vine, pentru ai oferi toata sustinerea mea.

Indemn pe toti prietenii si cunoscutii mei sa faca la fel. Duminica, nu stati acasa, mergeti cu totii la vot la cea mai apropiata sectie de votare, si indemnati si pe rudele si prietenii vostri sa faca la fel. E nevoie de implicarea, sustinerea si mobilizarea noastra a tuturor. E doar odata la 4 ani, cind puteti contribui si voi cu un mic efort pentru a ajuta tarisoara noastra mica. Fiecare vot conteaza. Cu votul fiecaruia din noi, cu mobilizarea noastra generala, schimbarea poate fi reala".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: