Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Reacția lui Guardiola, când a aflat că Manchester City ar putea fi exclusă din UEFA Champions League

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, speră într-o concluzie rapidă a anchetei UEFA privind presupuse nereguli financiare comise de campioana Angliei, pentru a se pune capăt speculaţiilor pe marginea acestui subiect.

"Dacă UEFA găseşte ceva, clubul va face o declaraţie şi aşa vom şti exact despre ce este vorba şi zvonurile vor înceta", a spus Guardiola.

O comisie independentă anchetează informaţiile publicate de săptămânalul german Der Spiegel în cadrul "Football Leaks" şi va furniza răspunsuri "cât mai curând", a anunţat, luni, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, după o reuniune a Comitetului Executiv al forului continental.

Manchester City, OUT din Champions League?

Conform acestor informaţii, Manchester City ar fi încălcat regulile fair play-ului financiar al UEFA, autorizând sponsori din Emiratele Arabe Unite să injecteze importante sume de bani în club, aflat în proprietatea şeicului Mansour din 2008.

Fair play-ul financiar a fost introdus pentru a limita deficitul şi pentru a împiedica cheltuielile excesive ale cluburilor de fotbal pentru transferuri şi salarii.

Manchester City a repetat în numeroase rânduri că nu comentează aceste "informaţii scoase din context", aparent piratate sau furate de la City Football Group, de la personalul lui Manchester City şi de la persoane asociate".

Manchester City s-ar putea confrunta cu interdicţia unei participări în viitorul sezon al UEFA Champions League dacă informaţiile se vor dovedi reale.

Manchester City este liderul Premier League, după 15 etape. Trupa lui Guardiola a învins aseară la Watford, scor 2-1, și are 5 puncte peste ocupanta locului 2, Liverpool, care are însă un meci mai puțin disputat. "Cormoranii" joacă în această seară în deplasare, la Burnley.

Noutăţile partenerilor

comentarii: