image
Sursa foto: OMS Moldova

Dumbrăveanu: „Atestăm o creștere a numărului de copii infectați cu COVID-19”

Viorica Dumbrăveanu, ministra sănătății, muncii și protecției sociale menționează că se atestă o creștere a numărului de copii infectați cu noul tip de coronavirus. Potrivit datelor Ministerului, până în prezent au fost confirmați cu COVID-19 aproape 1 700 de minori.

În contextul creșterii numărului de infectări în rândul copiilor, ministra precizează că la ședința Punctului Focal s-a discutat despre activarea paturilor suplimentare pentru pacienții minori.

Începând cu ziua de luni, pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare ale bolii, dar care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt internați la Spitalul raional Ialoveni. În acest sens, au fost activate 60 de paturi, iar până acum au fost internați 21 de pacienți.

La Spitalul clinic municipal „Sfânta Treime”, a doua instituție medicală activată în data de 3 august, sunt internați pacienții în stare gravă și extrem de gravă, cu prezența maladiilor concomitente severe. Deja au fost internați 18 pacienți, în total fiind activate 180 de paturi, inclusiv 18 pentru terapie intensivă.

Potrivit ministrei, toate acțiunile și măsurile sunt întreprinse în funcție de evoluția situației epidemiologice. „Îndemn repetat populația să respecte măsurile de protecție, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea de vieți”, menționează Viorica Dumbrăveanu într-o postare pe pagina de Facebook ministerului.

Până pe 3 august, în Republica Moldova au fost confirmate 25 482 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Numărul deceselor asociate COVID-19 depășește pragul de  800 de cazuri. Până acum, 17 942 de persoane au fost tratate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: