image
Sursa foto: baochinhphu.vn

Nouă cauze penale privind trafic de influenţă au ajuns în judecată

Nouă dosare în privința mai multor persoane învinuite de trafic de influenţă au fost transmise în instanţă.

Potrivit procurorilor, „în vara anului 2017, învinuiții, fiind cursanți ai unei școli auto din or. Călărași și candidați pentru obținerea permisului de conducere, acționând cu intenție directă, au oferit directorului școlii auto, mijloace bănești în sume cuprinse de la 300 la 700 euro. Ultimul susținea că are influență asupra membrilor comisiei de examinare din cadrul Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Ungheni din cadrul DIÎMT și CCA a ÎS „CRIS „Registru” și îi va determina să acorde calificativul „admis” la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere”.

„Învinuiții au dat bani unei persoane, care susținea că are influenţă asupra unei persoane publice pentru a o face să îndeplinească acţiuni în exercitarea funcţiei sale. Cei vizaţi în cauzele penale riscă amenzi în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, procurorii examinează și acțiunile directorului școlii, pe numele căruia a fost pornit un dosar penal, în care acesta are calitatea de învinuit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: