image
Sursa foto: unian.net

Căpitanii a două dintre vasele ucrainene sechestrate de Rusia refuză să depună mărturie

Căpitanii a două dintre vasele ucrainene sechestrate de Rusia, aflaţi în arest la Moscova, au refuzat să depună mărturie, considerându-se prizonieri de război, au anunţat avocaţii acestora.

Rusia a sechestrat, luna trecută, trei nave ucrainene şi pe cei 24 de membri ai echipajelor în largul peninsulei anexate Crimeea, sub acuzaţia de pătrundere ilegală în apele teritoriale ruseşti.

Ucraina a declarat că Rusia a capturat ilegal două canoniere şi un remorcher, şi a acuzat Moscova de agresiune militară.

SUA şi Uniunea Europeană au cerut eliberarea marinarilor, care se află în arest preventiv la Moscova.

Roman Mokriak, comandantul uneia din canoniere, le-a declarat anchetatorilor ruşi că nu le va oferi nicio informaţie dacă echipajul său nu va fi eliberat, a declarat avocatul său, Ilia Novikov. „El consideră că este singurul responsabil pentru ce se întâmplă la bord, că echipajul i-a executat ordinele şi nu poate fi făcut răspunzător”, a scris Novikov pe Facebook.

Într-o postare separată, Edem Semedliaiev, avocatul lui Oleh Melniciuk, căpitanul remorcherului, a afirmat că şi clientul său a refuzat să depună mărturie, declarându-se prizonier de război.

Data procesului marinarilor încarceraţi nu a fost stabilită deocamdată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: