image
Sursa foto: Getty Images

Improbabilul erou: Denis Cheryshev are mai multe goluri la CM decât în ultimele două sezoane din La Liga

Denis Cheryshev îşi trăieşte, fără îndoială, apogeul carierei. În faţa propriilor fani, mijlocaşul de 27 de ani este unul dintre starurile Cupei Mondiale din Rusia, competiţie la care a marcat deja 3 goluri, în primele două meciuri, victoriile cu Arabia Saudită (5-0) şi Egipt (3-1).

În acest moment, fotbalistul lui Villarreal împarte titlul de golgheter al turneului final cu fostul său coleg de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Prin cele trei reuşite de la CM, Cheryshev a depăşit numărul de goluri pe care le-a înscris în ultimele două sezoane din La Liga (2). Mai mult decât atât, sunt singurele goluri din carieră în naţională.

Performanţa lui este cu atât mai remarcabilă în condiţiile în care rusul a început competiţia din postura de rezervă. Contra saudiţilor a intrat pe teren în minutul 24, când l-a înlocuit pe accidentatul Alan Dzagoev. Impactul pe care l-a avut a fost incredibil.

Cheryshev a marcat pentru 2-0 înainte de pauză, cu o execuţie superbă, pe care a eclipsat-o în prelungirile partidei, când şi-a depus candidatura la titlul de cel mai frumos gol al Cupei Mondiale.

În a doua etapă, cu Egipt, a punctat din nou, în startul lansat pe care ruşii l-au avut în repriza a doua, după o centrare foarte bună a brazilianului naturalizat Mario Fernandes.

În ambele jocuri, Cheryshev a fost desemnat omul meciului. O răsplată meritată pentru un jucător care şi-a câştigat o tristă celebritate în 2015, când încă evolua la Real Madrid şi a fost motivul pentru care formaţia din capitala Spaniei a pierdut la "masa verde" împotriva lui Cadiz, în 16-imile de finală ale Cupei Spaniei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: