Decizia a fost luată la ședința Biroului Politic Național al formațiunii.

„Măsurile draconice luate acum, în perioada pre-electorală, de forțele oligarhice au scopul de a face imposibilă nu doar alternanța puterii în stat, dar însăși pătrunderea în legislativ a unor forțe din afara spațiului politic controlat de binomul oligarhic. Pentru a combate aceste planuri oneroase este nevoie de o polarizare cât mai pronunțată a forțelor care se declară anti-oligarhice. Gravitatea situației impune maximă responsabilitate, maturitate politică și decizii extraordinare”, își explică PLR decizia.

Partidul anunță că, în urma unor dezbateri serioase, PLR a luat hotărârea să susțină în alegeri, necondiționat, Blocul Electoral ACUM DA PAS și face același apel către toți membrii și simpatizanții săi.

Precizăm că și PUN a anunțat astăzi că nu va înainta niciun candidat electoral și nu va pretinde la prezența pe listele pe circumscripție ale blocului ACUM. Totodată, conducerea partidului a făcut un apel public către electorat, îndemnându-i să voteze blocul electoral ACUM la alegerile electorale din februarie 2019.

Totodată, Consiliul Republican al Partidului Liberal a decis duminică să participe alături de blocul ACUM la alegerile parlamentare din februarie 2019. Condițiile anunțate sunt: calendar comun, un membru-observator PL în cadrul comisiei de meritocrație, participare pe listele de candidați și pe circumscripții, proces-verbal al ședințelor comisiei de meritocrație, stabilirea locului candidaților pe listă și pe circumscripții având în vedere mertitocrația, dar și așteptările cetățenilor.