image
Sursa foto: Privesc.eu

PLR susține necondiționat blocul ACUM DA PAS și își îndeamnă membrii și simpatizanții să facă același lucru

Partidul Liberal Reformator nu va participa cu liste proprii la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, anunțându-și susținerea pentru blocul electoral ACUM Platforma DA PAS.

Decizia a fost luată la ședința Biroului Politic Național al formațiunii.

„Măsurile draconice luate acum, în perioada pre-electorală, de forțele oligarhice au scopul de a face imposibilă nu doar alternanța puterii în stat, dar însăși pătrunderea în legislativ a unor forțe din afara spațiului politic controlat de binomul oligarhic. Pentru a combate aceste planuri oneroase este nevoie de o polarizare cât mai pronunțată a forțelor care se declară anti-oligarhice. Gravitatea situației impune maximă responsabilitate, maturitate politică și decizii extraordinare”, își explică PLR decizia.

Partidul anunță că, în urma unor dezbateri serioase, PLR a luat hotărârea să susțină în alegeri, necondiționat, Blocul Electoral ACUM DA PAS și face același apel către toți membrii și simpatizanții săi.

Precizăm că și PUN a anunțat astăzi că nu va înainta niciun candidat electoral și nu va pretinde la prezența pe listele pe circumscripție ale blocului ACUM. Totodată, conducerea partidului a făcut un apel public către electorat, îndemnându-i să voteze blocul electoral ACUM la alegerile electorale din februarie 2019.

Totodată, Consiliul Republican al Partidului Liberal a decis duminică să participe alături de blocul ACUM la alegerile parlamentare din februarie 2019. Condițiile anunțate sunt: calendar comun, un membru-observator PL în cadrul comisiei de meritocrație, participare pe listele de candidați și pe circumscripții, proces-verbal al ședințelor comisiei de meritocrație, stabilirea locului candidaților pe listă și pe circumscripții având în vedere mertitocrația, dar și așteptările cetățenilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: