image
Sursa foto: colaj

Dosar penal pe numele lui Grigorciuc: Riscă cinci ani de închisoare după ce ar fi lovit un procuror

Procuratura Generală, oficiul sectorului Botanica a pornit o cauză penală pe numele activistului Pavel Grigorciuc, după ce acesta ar fi agresat și lovit un procuror ieri, la Curtea de Apel Chișinău.

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a ridicat probe video, precum și a audiat martori oculari ale celor întâmplate. Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism. Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de până la cinci ani”, se arară scris în comunicatul emis de procuratură.

Amintim că în după amiaza zilei de ieri, pe rețelele sociale a apărut un filmuleț în care Pavel Grigorciuc ar fi lovit un procuror cu piciorul în timp ce acesta ieșea din clădirea Curții de Apel Chișinău.

În urma conflictului, procurorul a fost internat în spital și supus examinării medico-legale.

Potrivit lui Grigorciuc însă, procurorul i-ar fi luat telefonul și el ar fi încercat să-l recupereze.

„În realitate, procurorul mi-a luat telefonul, iar eu l-am luat înapoi. Dacă a-ți recupera propriul telefon înseamnă „lovire”, atunci procurorii au, clar, probleme. Încă o dovadă că procurorii și judecătorii lui Plahotniuc continuă să saboteze schimbările care au loc în țară și să pună piedici în roate societății civile. Nu vă va ajuta asta. Moldova e alta. Nu veți mai reuși să continuați dezmățul”, a scris Grigorciuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: