image
Sursa foto: Jurnal.md

Fostul șef SIS și transfug de la comuniști la PD, Artur Reșetnicov, numit de Guvern judecător la Curtea Constituțională

Deputatul PD Artur Reșetnicov a fost numit judecător la Curtea Constituțională. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Guvern.

Se întâmplă după ce ieri și fostul procuror general Corneliu Gurin a fost promovat de CSM în aceeași funcție.

Candidatura lui Artur Reșetnicov a fost propusă de ministrul Justiției, Victoria Iftodi, care a menționat că acesta are experiența necesară și „o înaltă competență profesională”.

Reșetnicov face parte din tagma vechiului regim comunist. În perioada 2007-2009 a îndeplinit funcția de Director al Serviciului de Informații și Securitate.

În 2010, în plină campanie electorală, Artur Reșetnicov, care candida pe listele PCRM, a anunțat că a fost răpit într-o după-amiază, chiar din centrul capitalei. El a spus că a fost dus într-o încăpere în care a fost torturat ore în şir pentru a dezvălui informaţii compromiţătoare despre Voronin.

Ulterior, s-a vehiculat că Reșetnicov și-a înscenat răpirea și torturarea, mai ales că refuza să fie examinat de medicul legist

Ulterior, s-a alăturat grupului de transfugi care au părăsit fracțiunea comunistă și s-au alăturat PD.

Curtea Constituțională are șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiți de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: