image
Sursa foto: Getty Images

Nu există cale de întors: Pique şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională

Gerard Pique a confirmat faptul că se retrage de la echipa naţională a Spaniei, după un Campionat Mondial dezamăgitor. Fundaşul Barcelonei a adunat 102 selecţii, în cea mai bună perioadă din istoria "Furiei Roja", dar l-a anunţat pe Luis Enrique că nu se mai gândeşte la naţională.

"Mi-am petrecut multe momente frumoase, la campionatele mondiale şi europene, dar povestea asta a ajuns la un sfârşit. I-am spus asta lui Luis Enrique. Am experimentat lucruri incredibile, dar câteodată trebuie să ştii când să renunţi", a comentat Pique.

Pique a câştigat alături de "Furia Roja" Campionatul Mondial din 2010 şi Campionatul European din 2012. Stopperul de 31 de ani a adunat 102 selecţii, în care şi-a trecut în cont şi cinci goluri.

Pique a avut nenumărate conflicte în ultima perioadă cu fanii naţionalei Spaniei din cauza declaraţiilor sale pro-catalane. Fundaşul a fost şi huiduit la unele meciuri de acasă ale "Furiei Roja" din acest motiv.

Pique şi-a prelungit chiar în iarna trecută contractul cu Barcelona, până în 2022. Noua înţelegere are stipulată o clauză de reziliere în valoare de 500 de milioane de euro.

Gerard Pique a ajuns la academia Barcelonei atunci când avea doar 10 ani și a făcut junioratul la celebra La Masia, fiind cumpărat apoi de Manchester United în schimbul a 5,25 milioane de euro (2004).

Clubul de pe Camp Nou l-a adus înapoi în 2008, pentru 5 milioane de euro. Între timp, fundașul bifase și un sezon la Zaragoza, acolo unde a fost împrumutat de Manchester United.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: