image
Sursa foto: Victor Chironda//Facebook

Chironda, despre benzile speciale pentru troleibuze și autobuze: „Nimeni nu a greșit nimic la aplicarea benzilor galbene”

După ce unii internauți au criticat noile marcaje apărute pe strada A. Puskin din capitală, precum că sunt de culoare galbenă și nu albă, viceprimarul Victor Chironda vine cu precizări.

Într-o postare pe Facebook, Chironda scrie că: „Nimeni nu a greșit nimic la aplicarea benzilor galbene. Așa a fost stabilit din start. Ele au rol de atenționare și informare a șoferilor despre faptul că la fiecare intersecție este acest semn de circulație rutieră - 3.34 „Oprire interzisă”, pe care foarte des, șoferii din Chișinău nici nu îl observă”.

Potrivit lui Chironda, benzile galbene pot fi intersectate pentru virare la dreapta, intrare în intersecție, intrare și ieșire din curte și nu este neapărat să fie întrerupte.

Astfel de benzi dedicate pentru transportul public urmează să apară și pe alte străzi din capitală.

„Sunt sigur că chișinăuienii nu sunt cu nimic mai răi sau mai iresponsabili decât locuitorii altor orașe unde au fost aplicate aceste benzi dedicate pentru transportul public și se vor deprinde cu noile condiții de circulație și le vor respecta. Municipalitatea va continua amenajarea benzilor galbene dedicate și pe străzile B .Bodoni, A. Mateevici și Ștefan cel Mare în următoarele săptămâni”, a spus Chironda.

Noutăţile partenerilor

comentarii: