image
Sursa foto: mei.gov.md

Arena Chișinău va fi construită, dar încă nu este clar de către cine; Decizia luată la Consiliul Suprem de Securitate

Complexul Arena Chișinău va fi construit, or, ar fi o greșeală să fie abandonat, în situația în care este finalizat în proporție de 70 la sută. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, Arena fiind unul dintre subiectele abordate.

„Cazul Arena Chișinău - foarte multe decizii suspecte, netransparență totală, 70 de hectare de teren proprietate publică, cu care statul a intrat într-un parteneriat public-privat cu un investitor privat. În afară de faptul că a alocat 70 de hectare, statul a mai alocat din bugetul de stat peste 200 de milioane de lei și nu este clar care a fost raționamentul din partea statului. Bine, noi avem nevoie de stadion, dar se construiește pe 10 hectare, iar aici statul mai acordă încă 60 de hectare deasupra, pentru o zonă de agrement. În afară de faptul că dă teren, proprietate publică, mai dă din bugetul de stat încă și 200 de milioane de lei”, a declarat Dodon.

„S-au dat indicații să securizăm activele și investițiile statului, adică să nu fie înstrăinate aceste 70 de hectare acum repede, de firme terțe, ca pe urmă să umblăm și să le căutăm. De aceea vom securiza investiția statului - terenurile și banii alocați din bugetul de stat”, a precizat șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că modul în care a fost organizat acest concurs, și de către cine, urmează să fie investigat de comisia de anchetă existentă, care urmează să stabilească implicarea tuturor, inclusiv a conducerii anterioare a Guvernului și Parlamentului. „Pentru că, din punct de vedere a intereselor naționale, sunt foarte multe întrebări”, a spus Dodon.

„Ministerul Economiei va veni cu o decizie în acest sens, ce facem mai departe. Proiectul este finalizat în proporție de 70 la sută și nu putem lăsa o construcție realizată deja 70%, ar fi o greșeală. Arena trebuie construită și sunt două modalități - fie investește statul banii necesari până la finalizare, sau dacă statul are alte priorități, atunci vedem cine finalizează acest proiect ca el să fie implementat”, a mai precizat Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: