image
Sursa foto: Getty Images

Antonio Conte ar putea să o dea în judecată pe Chelsea: Ce despăgubiri poate primi de la Abramovich

Antonio Conte ar putea da în judecată clubul Chelsea, care l-a demis în urmă cu o săptămână, la 55 de zile după ce echipa a câştigat Cupa Angliei sub conducerea sa, scrie cotidianul The Times.

Antonio Conte nu acceptă felul în care a fost îndepărtat de la Chelsea. După ce a condus primele antrenamente în vederea noului sezon, el a fost concediat pe 13 iulie, cu o zi înainte ca Maurizio Sarri, compatriotul său, să fie numit pe banca echipei.

Conte ar putea s-o acţioneze în justiţie pe Chelsea, reproşând grupării londoneze că l-a demis atât de târziu, ceea ce l-a împiedicat să găsească un post în altă parte, în condiţiile în care cele mai importante echipe au deja un antrenor. Prin urmare, Conte cere despăgubiri.

Antonio Conte a câştigat campionatul, în 2017, şi Cupa Angliei, în 2018, în cele două sezoane petrecute la Chelsea, dar stilul de joc al echipei nu a fost agreat de fani şi de conducere. Cu un loc 5 în ediţia trecută de campionat, Chelsea a ratat prezenţa în Liga Campionilor, ceea ce a clătinat şi mai mult scaunul italianului. Înţelegerea lui Conte cu Chelsea era valabilă până în 2019.

9 milioane de lire/sezon era salariul lui Conte la Chelsea, acesta fiind cel mai bine plătit antrenor din istoria "albaştrilor", peste ce a primit Mourinho de la Abramovich. Presa engleză a speculat pe seama faptului că patronul rus al londonezilor ar trebui să îi ofere compensaţii de 10 milioane de lire italianului, în caz că îl demite. Acesta a fost probabil şi motivul principal pentru care despărţirea s-a amânat până acum, încercându-se să se ajungă la o soluţie de compromis.

Antonio Conte a fost înlocuit la Chelsea de către Maurizio Sarri, fostul antrenor al celor de la Napoli, care a semnat un contract valabil pe 3 sezoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: