image
Sursa foto: jurnal.md

DOC // CNESP a instituit starea de urgență în sănătate publică în Chișinău și mai multe raioane începând cu 1 octombrie

Interzicerea aflării în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje), în grupuri mai mari de 3 persoane. Respectarea distanței sociale/fizice de 1 metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate, se arată în document.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a instituită starea de urgență în sănătate publică pe unități teritorial-administrative. De asemenea, au fost stabilite gradele de alertă în funcție de indicatorii nivelului de risc. Gradul "cod roșu” este asimilat stării de urgență în sănătate publică. La fel, a fost stabilite măsurile de sănătate publică aplicabile la nivel național.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) – Versiunea 2, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: