image
Sursa foto: 123rf.com

FOTO // Cea mai nouă iluzie optică, devenită virală: Vezi portieră de mașină sau plajă?

Ne plac iluziile optice, iar asta a devenit evident odată cu rochia albastră sau aurie, cu adidasaul și așa mai departe. Ce vezi în imaginea de mai jos? Portieră de mașină sau plajă?

Sună ridicol! Până la urmă, oricine ar putea distinge o portieră de mașină de o plajă, nu? Nu sunt similare, iar aici iluzia optică nu este bazată pe coloristică. Chiar și așa, imaginea de mai jos a împărțit internetul în două tabere: plajă sau portieră.

Dacă vezi o plajă, un cer, pietre și stele atunci ai fi artist. Așa că, ce mai aștepți? Începe să scrii romanul ăla sau să pictezi sau să compui muzică. Sigur o să reușești, doar o imagine de pe internet ți-a transmis asta.

iluzie opticăiluzie optică

Pe de altă parte, dacă vezi o portieră ruginită ce are nevoie de niște vopsea, atunci ai fi o persoană obișnuită, un plictisitor. Îmi pare rău! Nu știu de tine, dar eu am văzut o plajă acolo, o fotografie realizată cu o cameră foarte proastă, pe timp de noapte.

Totuși, ceea ce este incredibil este faptul că în 2019 încă avem fotografii pixelate, la o rezoluție mică, ce zici că vin din anii 90.

O altă imagine care a fost populară în ultima vreme a fost desenul cu femeia tânără și cu cea bătrână.

iluzie opticăiluzie optică

În imagine sunt incluse ambele personaje, însă se pare că cei tineri vedeau femeia tânără prima dată, iar cei mai în vârstă observau femeia bătrână. La studiu au participat 393 de participați.

Dacă ești fan al iluziilor atunci ar trebui să te uiți la la iluzia optică cu cranii care se joacă nemilos cu mintea ta sau la iluzia care-ți permite să vezi culorile în poze în care nu există.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: