image
Sursa foto: ici.radio-canada.ca/foto simbol

Turiști surprinși în craterul unui vulcan în momentul erupției: Cel puțin cinci persoane au murit

Mai mulți turiști se aflau în craterul unu vulcan din Noua Zeelandă în momentul în care a acesta a început să erupă. Mai multe persoane au fost rănite și unele sunt date dispărute.

Vulcanul de pe Insula Albă, sau Whakaari, a erupt luni după-amiază, la ora locală 14:30, aruncând în aer o coloană masivă de abur şi materiale piroclastice.

O serie de imagini surprinse de camerele de supraveghere și postată pe rețelele de socializare arată faptul că mai mulți turiști se aflau în interiorul craterului în momentul în care a vulcanul a început să erupă.

Cel puţin cinci persoane au murit, circa 20 au fost rănite, iar altele sunt date dispărute, luni, după erupţia „neaşteptată, dar nu neobişnuită a vulcanului de pe White Island (Insula Albă) din nordul Noii Zeelande.

Numărul victimelor ar putea fi, însă, mai mare pe White Island, unde vulcanul a erupt la ora locală 14:11, a indicat poliţia. Dintre cele circa 50 de persoane – unele dintre acestea fiind turişti de pe vasul de croazieră ”Ovation of the Seas” – 23 au fost salvate, însă altele erau încă pe insulă, unele dintre acestea chiar pe marginea craterului, cu câteva minute înainte de momentul erupţiei, scrie libertatea.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: