image
Sursa foto: jurnal.md

Medicii care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă vor primi câte 16 mii de lei din donațiile cetățenilor

Guvernul a decis astăzi cum va cheltui o parte din banii adunați în urma donațiilor făcute de cetățeni.

Astfel, 5,8 milioane de lei vor fi alocate pentru procurarea salopetelor de protecție, precum și pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru medicii care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă.

Mai exact, 5,4 milioane de lei vor ajunge la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale care urmează să procure salopete de protecție pentru angajații din sistemul medical.

Alte 464 de mii de lei sunt destinate pentru acordarea indemnizației unice persoanelor angajate în sistemul medical care s-au infectat la locul de muncă în perioada 8 - 31 martie.

„Redirecționăm donațiile oferite cu multă generozitate de cetățenii RM, agenții economici, partide. Le mulțumesc pentru contribuția la eforturile comune de combatere a pandemiei”, a comentat premierul Ion Chicu.

Astfel, 29 de angajați din opt instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară vor primi câte o alocație unică de 16 mii de lei.

Iată cum au fost distribuiți banii alocați pentru indemnizațiile unice: 384 de mii lei – Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; 48 de mii de lei – Consiliului municipal Chișinău; 32 de mii de lei – Consiliului raional Hâncești.

Până în prezent, în conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate combaterii COVID-19 au fost acumulate peste 13 milioane de lei.

Potrivit celui mai recent bilanț, în total, au fost confirmate 350 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 91, asistenţi medicali -118, felceri - 27, paramedici - 1, farmacişti - 7, personal auxiliar - 106 persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: