Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo visează să joace și după 40 de ani! A dezvăluit ce face pentru a-și prelungi cariera cât mai mult

Cristiano Ronaldo (36 de ani) continuă să joace fotbal la cel mai înalt nivel la o vârstă la care majoritatea fotbaliștilor mari se gândesc la retragere sau au deja ghetele agățate în cui.

Atacantul lui Manchester United are foarte mare grijă de corpul său și ia măsuri în permanență pentru a rămâne în cea mai bună condiție fizică posibilă, dar un aspect foarte important este și cel mental.

Ronaldo a dezvăluit recent, în cadrul unui interviu oferit în Brazilia, că de aproximativ trei ani a început să se concentreze foarte mult pe propriul creier. Căpitanul Portugaliei a mai explicat și că a început să studieze longevitatea, un subiect de care e fascinat în ultimul timp.

CR7 vrea să mai joace chiar până la 42 de ani, un lucru care nu este deloc greu de crezut, având în vedere condiția fizică pe care o arată la 36 de ani.

"Mă simt de parcă aș avea 30 de ani. Am mare grijă de corpul și mintea mea. E ceva ce am învățat să fac în ultimii ani. După 33 de ani, corpul continuă să îți ofere ce îi ceri, dar cea mai grea luptă e la nivel mental. E nevoie de multe pentru a rămâne la cel mai înalt nivel.

Mă concentrez pe minte, pentru că știu că corpul meu va rezista, deoarece îl respect mult și îi ofer multă atenție. Îmi place mult și să studiez. Longevitatea este un subiect care mă fascinează și este ceea ce studiez în ultimul timp. Dar nu sunt aici să vorbesc despre asta.

Sunt foarte fericit că pot fi un jucător care arată că longevitatea este un factor crucial pentru a continua să joci și să te și distrezi făcând-o. Sunt fericit, vreau să continui aici, să văd ce mai pot. Să joc la 40, 41, 42 de ani.. Cel mai important lucru este să profiți de momentul actual.

Din punctul meu de vedere, trebuie să știi cum să te adaptezi. Acesta este cuvântul-cheie pentru un jucător care vrea să reziste. Am găsit acel echilibru. Să știi cum să te adaptezi fiecărei vârste, fiecărei filosofii noi de joc, minții și corpului tău", a explicat Ronaldo, conform footmercato.

Recent, Ronaldo a mai făcut o mișcare pentru a-și îmbunătăți și mai mult condiția fizică. Potrivit presei britanice, șeptarul lui Manchester United și-a cumpărat un aparat pentru terapie cu oxigen hiperbaric.

CR7 a mai beneficiat de acest tip de terapie și în trecut, dar a decis să o facă de acum încolo chiar la el acasă. Baroterapia este o procedură medicală avansată, care constă în inhalarea unui oxigen pur sau aflat la presiune mai mare decât cea atmosferică, cu beneficii reale pentru sănătate.

Baroterapia are o mulțime de avantaje, de la creșterea nivelului de hemoglobină în sânge și până la tratarea unor leziuni musculare sau boli de piele. Ronaldo ar fi plătit aproximativ 20.000 de euro pentru un astfel de aparat.

"Toată lumea știe că Cristiano este un fanatic al fitness-ului și este dedicat 100% pentru a fi mereu în cea mai bună condiție fizică. A folosit camere cu oxigen presurizat și înainte, dar nu sunt ușor de găsit în Marea Britanie, așa că a decis să-și cumpere un aparat și să îl monteze la el acasă.

Asta înseamnă că, oricând simte vreun junghi, poate să îl folosească și să îi simtă beneficiile. De asta a ratat atât de puține meciuri până acum", a explicat o sursă apropiată de fotbalist, conform presei britanice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: