image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Chicu nu renunță la asumarea răspunderii de către Guvern: „Vom merge la Parlament atât timp cât va fi necesar”

Premierul Ion Chicu anunță că nu va renunța la asumarea răspunderii de către Guvern pentru mai multe proiecte de rectificare a bugetului de stat. Și asta chiar dacă opoziția a anunțat că va boicota ședințele Parlamentului și a cerut ca aceste proiecte să treacă prin procedură parlamentară.

„În Parlament nu am reușit să prezint proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Deja două zile la rând, o parte din deputați boicotează ședințele. Voi fi insistent. Vom merge la parlament atât timp cât va fi necesar”, a declarat Ion Chicu la ședința Guvernului.

Precizăm că fracțiunile de opoziție au boicotat ieri și azi ședința Parlamentului, nemulțumite de încercarea guvernului Chicu de a-și asuma răspunderea pentru anumite legi, în special cea care ține de rectificările la Legea Bugetului.

Guvernul Chicu a fost acuzat că vine cu majorări salariale pentru medici de dragul campaniei electorale a lui Dodon. Platforma DA a propus ca aceste creșteri salariale să intr în vigoare din 1 august și nu din octombrie, în timpul campaniei pentru prezidențiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: