image
Sursa foto: europalibera.org

Ștefan Gligor îndeamnă chișinăuienii să iasă la vot: Nu vor putea frauda suficient dacă participarea va fi de cel puțin 50%

Înfrângerea PD-PSRM în aceste alegeri locale poate deveni începutul sfârșitului regimului din țara noastră, susține Ștefan Gligor, directorul de programe la Centrul de Politici și Reforme.

„De asta PD-ul asistat de 6 membri din CEC, care formează majoritatea simplă, Consiliul Electoral Chișinău nr. 1, droaia de polițiști, procurori și judecători de buzunar și toți ceilalți mercenari ai PD-ului vor crăpa în patru ca să asigure victoria socialiștilor”, a declarat Gligor.

„În această situație orice fraudă poate fi decisivă, iar de faptul că se va încerca fraudarea acestor alegeri sa nu aveți dubii. Putem să schimbăm asta printr-o participare masivă la vot. Ei nu vor putea frauda suficient dacă participarea va fi de cel puțin 50%”, a spus directorul de programe la Centrul de Politici și Reforme.

Totodată, Ștefan Gligor îndeamnă locuitorii capitalei dacă văd ilegalități la secțiile de vot să anunțe despre ele.

„După ce votați vă rog să nu vă grăbiți acasă, faceți o plimbare pe străzile adiacente secțiilor de votare și asigurați-vă ca alegatorii nu sunt aduși în mod organizat și ca nu sunt oameni suspecți care dau instrucțiuni și/sau fac schimb de buletine care ar putea fi scoase din secțiile de votare. Daca observați ceva suspect, încercați să documentați încălcarea, fotografiați și filmați. După asta informați Promo-Lex și Partidul Platforma DA sau PAS, după informați poliția”,a declarat directorul de programe la Centrul de Politici și Reforme.

„Azi e o zi extrem de importantă pentru Moldova, nu doar pentru Chișinău. Sper ca asta înțelege toată lumea care are viza de reședință în Chișinău. Ieșiți la vot și asigurați-vă că toți cei pe care-i cunoașteți v-au urmat exemplul”, a spus Ștefan Gligor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: