image
Sursa foto: captură video

Maia Sandu, către potențialii candidați la funcția de procuror general: „Trebuie să acționați acum spre binele țării”

Prim-ministrul Maia Sandu vine cu un mesaj către potențialii candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova după ce a fost modificată legea de selectare a procurorului general.

Noua lege presupune ca în concursul de alegere a noului procuror general, pe lângă Ministerul Justiției va fi implicată o comisie de experți menită să selecteze în mod transparent o listă scurtă din care Consiliul Superior al Procurorilor va alege viitorul Procuror General.

„Asta cere Constituția. În așa mod ne-am asigurat că doar candidații integri, profesioniști vor avea șanse să ajungă în funcția de Procuror General”, a precizat Maia Sandu.

„Știu că nu e ușor să faci dreptate în Republica Moldova. Știu că nu e ușor să repari un sistem putred, să treci peste toate piedicile întinse de cei interesați ca lucrurile să rămână așa cum sunt. O știu din propria experiență. Dar mai știu că viitorul țării noastre, viitorul tuturor cetățenilor depinde de cei care vor avea curajul să facă schimbarea în sistem. Stimați potențiali candidați, dacă până acum ați așteptat timpul potrivit ca să acționați spre binele țării, acesta este el”, susține prim ministrul.

Ministerul Justiției a lansat concursul pentru selectarea noului procuror general la data de 30 septembrie curent, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20 octombrie, ora 23:59.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: