image
Sursa foto: middleeastmonitor.com

Un turist a murit pe o plajă din Egipt; Când trupul lui a fost repatriat, rudele au încremenit după rezultatul autopsiei

Ești în concediu, mori pe o plajă în urma unui infarct, iar când trupul tău este repatriat, rudele află de la medicii legiști că ți-au fost furate niște organe. Nu este scena de început a unui film, ci o întâmplare adevărată în centrul căreia se află un turist britanic decedat.

Pe 18 septembrie, David Humbries (62 de ani) a murit în stațiunea egipteană Hurghada, de la țărmul Mării Roșii.

După moarte, trupul său a fost repatriat în Marea Britanie, unde medicii legiști au constatat la autopsie că turistului îi lipseau câteva organe, printre care și inima, scrie The Guardian.

La mai mult de o lună distanță, după ce subiectul și-a luat voltă în presa britanică, autoritățile egiptene au venit cu o reacție, acuzând mass-media din Regatul Unit că prezintă informații „nefondate” și „știri eronate”.

Într-o declarație publică, autoritățile de la Cairo au argumentat că organele lipseau din corpul lui Humbries, deoarce au fost prelevate în scop medical, și anume pentru a fi extrase mostrede țesut în vederea stabilirii cauzei morții.

Ceea ce nu au lămurit însă autoritățile egiptene este de ce organele scose nu au fost înlocuite cu altele, subliniază cotidianul britanic.

Autoritățile de la Londra cred că David Humbries a murit cel mai probabil în urma unui stop cardiocirculator.

Noutăţile partenerilor

comentarii: