image
Sursa foto: agerpres.ro

O tehnologie spaţială va fi utilizată pentru a accelera diagnosticarea cancerului intestinal

O tehnologie utilizată de telescoape spaţiale este pe cale să fie adaptată pentru a revoluţiona procedura de diagnosticare a cancerului intestinal în cadrul unei iniţiative de mai multe milioane de lire sterline.

Cercetătorii de la University College London speră să reducă perioada de timp de care este nevoie pentru a detecta şi a diagnostica această boală - una dintre cele mai mortale forme de cancer din Marea Britanie. Aceștia vor să facă posibil acest lucru, prin implementarea unei tehnologii spaţiale pentru a obţine o analiză rapidă a imaginilor video captate în timpul colonoscopiilor.

Proiectul va beneficia de o finanţare de 5 milioane de lire sterline oferită de UK Space Agency cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Sistemului Naţional de Sănătate din Marea Britanie.

Chris Skidmore, ministrul pentru Ştiinţă din guvernul britanic, a spus că sistemul de sănătate din ţara lui vizează reducerea drastică a numărului de decese cauzate de cancer prin "împrumutarea" unor inovaţii tehnologice din alte sectoare de activitate.

În contextul în care cancerul intestinal ocupă locul al doilea în topul celor mai frecvente decese provocate de cancer, acest tip de inovaţie va fi crucial pentru a ajuta NHS să prevină peste 20.000 de decese cauzate de cancer până în anul 2033, acesta fiind un obiectiv-cheie în cadrul Strategiei Industriale moderne.

Tehnologia dezvoltată în acest scop va fi utilizată de "Earth Scan" pentru a permite funcţionarea în cloud a unui sistem de inteligenţă artificială (AI), care îi poate ajuta pe medici atunci când aceştia identifică forme de cancer în rândul pacienţilor.

Analizând imaginile furnizate de colonoscopii, sistemul identifică şi caracterizează polipii canceroşi care pot scăpa vederii umane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: