image
Sursa foto: jurnal.md

Sunteți fanul lui Plahotniuc? Vezi ce răspunde Sergiu Sârbu și ce crede despre „caracatița” oligarhului preluată de Dodon

Nu-l irită percepția că partidul „Pro-Moldova” ar fi construcția politică și „puntea de revenire” în Moldova a controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc, ci eticheta pusă de socialiști că formațiunea ar practica cumpărarea deputaților. Fostul democrat Sergiu Sârbu, a menționat joi, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, că Plahotniuc ar avea încă mulți fani în Moldova și că el personal îl respectă foarte mult.

Asta deși, la începutul emisiunii, încerca să pară supărat că, în iunie 2019, în perioada crizei politice, oligarhul a fugit din țară abandonându-i pe democrați.

„Nu mă interesează unde este Plahotniuc, deoarece el ne-a părăsit. Nu se mai implică în activitatea politică și nu cred că mai vrea să revină în Moldova... Și dacă el nu ne vrea – nici pe noi nu ar trebui să ne intereseze ce face și pe unde e”, a spus Sârbu, pentru ca, doar peste câteva minute, să-l compare pe oligarh cu Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare.

„La sigur Plahotniuc are încă mulți fani în Moldova și am văzut în sondaje că oamenii au nevoie de un Vlad Țepeș, de un Ștefan cel Mare – de o dictatură în sensul bun al cuvântului... Sunt sigur că mulți ar dori ca Plahotniuc să se întoarcă și să facă regulă în sensul bun al cuvântului”, a spus Sârbu.

Întrebat dacă și el este fanul lui Plahotniuc, Sârbu a răspuns că mereu l-a respectat și continuă să-l respecte pe fostul lider PD, „chiar dacă a mai și greșit”: „Pe noi ne deranjează nu eticheta că am fi ai lui Plahotniuc, ci eticheta pe care ne-au pus-o socialiștii de jumătate de an – aceea că noi am cumpăra deputați. Eticheta că suntem ai lui Plahotniuc este legată, probabil, de faptul că liderul nostru, Andrian Candu, e finul lui Plahotniuc. Dar eu nu cred că trebuie să-ți fie rușine de propriul naș”.

Provocat să vorbească despre „caracatița” ce alimenta regimului Plahotniuc cu bani negri în perioada în care oligarhul controla majoritatea instituțiilor statului, Sârbu a spus că aceea nu era caracatiță ci „un sistem” și a negat faptul că ar fi operat cu bani murdari. Dar atunci când a fost întrebat „unde sunt astăzi oamenii care făceau parte din caracatița lui Plahotniuc”, Sârbu a răspuns că majoritatea și-au găsit adăpost lângă Igor Dodon: „Majoritatea sunt cu guvernarea actuală, cu președintele Dodon... Sunt foști colegi care sunt bine merci. Când îi văd cum s-au îmbogățit...”.

Întrebat dacă respectivii s-au îmbogățit de când i-a preluat Dodon sau sub Plahotniuc, Sârbu a spus că sub Plahotniuc „ei își ascundeau bogăția”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: