image
Sursa foto: Getty Images

Jose Mourinho şi-a acceptat pedeapsa pentru fraudă fiscală

Jose Mourinho a acceptat pedeapsa primită din partea justiţiei spaniole pentru fraudă fiscală.

Antrenorul portughez a primit un an de închisoare cu suspendare şi o amendă de 2,2 milioane euro pentru o evaziune fiscală de 3,3 milioane euro. Mourinho nu a declarat veniturile legate de drepturile de imagine din 2011 şi 2012, când se afla pe banca lui Real Madrid.

Conform documentelor furnizate de fiscul spaniol, Jose Mourinho ar fi comis două delicte în relaţia cu oficiul de plată al impozitelor pentru persoane fizice în anii 2011 şi 2012. Frauda fiscală se cifrează la 1,61 milioane euro în 2011 şi 1,69 milioane euro în 2012.

În septembrie 2004, Mourinho a încheiat un contract prin care ceda drepturile de imagine unei societăţi, Kooper Services, cu sediul în Insulele Virgine Britanice. Apoi a încheiat simultan un alt contract de cesiune a drepturilor sale între Kooper şi compania irlandeză Multisports and Image Management. Patru ani mai târziu, firma a subscris drepturile de imagine la Polaris Sport.

Toată această structură de societăţi a fost utilizată pentru a ascunde de fapt beneficiile provenind din drepturile de imagine, conform fiscului spaniol.

Este pentru a doua oară când antrenorul portughez plăteşte o amendă fiscului spaniol, după ce în 2014, atunci când s-a deschis prima anchetă, a achitat 4,4 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: