image
Sursa foto: IGSU

Edificiul Filarmonicii va fi demolat; Anunțul este făcut de Dodon înaintea unei expertize din partea specialiștilor

După o vizită întreprinsă în această dimineață la fața locului, împreună cu premierul Ion Chicu, președintele Igor Dodon a afișat o postare pe pagina sa de facebook, în care anunță că edificiul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” nu mai poate fi restaurat. Totodată el informează despre lansarea unei campanii de renovare a Filarmonicii Naționale „sub egida Președintelui”

„Cu părere de rău, edificiul respectiv, construit în anul 1912, a suferit daune substanțiale: s-a prăbușit acoperișul, a fost distrusă Sala mare de concerte, Sala mică a suferit deteriorări considerabile și nu putem vorbi despre exploatarea în continuare a clădirii.

În prezent, se fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului. În context, am îndemnat autoritățile competente să investigheze minuțios acest caz”, notează Igor Dodon.

„De comun acord cu prim-ministrul, am anunțat despre deschiderea unui cont bancar special și despre lansarea unei campanii de renovare a Filarmonicii Naționale sub egida Președintelui. Este îmbucurător faptul că unii sponsori deja m-au contactat și și-au expus disponibilitatea de a acorda 1 milion de lei”, mai notează Dodon.

Amintim că după vizita șefului executivului la locul incendiului, serviciul de presă al Guvernului a anunțat că va fi deschis un cont în trezoreria de stat pentru ca fiecare să poată contribui financiar la reconstrucția Filarmonicii .

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: