image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase, în fața protestatarilor de la Curtea de Apel: E sfidător să minţi într-un dosar de aşa o importanţă // VIDEO

UPDATE 16:40 // Noul primar ales, Andrei Năstase, a ieşit în faţa protestatarilor din faţa Curţii de Apel Chişinău, oferind mai multe detalii despre procesul de examinarea a dosarului privind invalidarea alegerilor locale.

„Am făcut recuzarea unui complet care nu ne asigură încrederea. Ne-au minţit de la începutul procesului. Au admis cereri de la oameni care nu au legătură cu şedinţa. Ce a făcut completul este ilegal. Este sfidător, este obraznic să minţi într-un dosar de aşa o importanţă. Acum recuzarea este examinată de un alt complet din care face parte şi Natalia Simciuc despre care am vorbit de mai multe ori. Am adus şi probe”, a declarat Andrei Năstase.

Primarul ales a îndemnat oamenii să protesteze paşnic şi în continuare.

UPDATE 16:28 // Oamenii continuă să protesteze în faţa Curţii de Apel Chişinău, unde se examinează invalidării alegerilor din 3 iunie.

Manifestanții cer validarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase.

UPDATE 15:50 // Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate,Maia Sandu a venit cu un apel către manifestaţi, îndemnându-i să fie atenţi la provocatori după ce ieri mai mulţi oameni care au participat la protest s-au pomenit cu obiecte străine şi cuţite în genţile lor.

„Mai multă lume care au fost ieri la protest au găsit în gențile lor obiecte străine, cuţite. Printre noi sunt oameni care încearcă să provoace. Fiţi atenţi! Printre noi potenţiali bandiţi care încearcă să ne discrediteze. Trebuie să fim vigilenţi”, a declarat Maia Sandu în faţa protestatarilor de la Curtea de Apel.

//

Mai mulţi oameni au venit la Curtea de Apel, unde este examinat dosarul invalidării alegerilor din 3 iunie. Oamenii cer validarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase.

Judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău vor examina astăzi dosarul invalidării alegerilor locale din 3 iunie. Astfel, şedinţa de judecată începe la ora 15:00.

În context, liderii forţelor antioligarhice, Andrei Năstase şi Maia Sandu, îndeamnă oamenii să vină în faţa Curţii de Apel.

„Hotărârea criminală și agramată a antijudecătoarei lui Plahotniuc a fost atacată la Curtea de Apel. Sedința de judecată va avea loc astăzi, la ora 15.00, pe adresa str. Teilor 4. Vă rog să vă faceți timp și să veniți în număr cât mai mare. Există informații că și judecătorii de aici au fost presați pentru a menține hotărârea GBC-ului, iar completul de la CSJ deja e constituit din personaje apropiate oligarhiei, și e gata să comită orice infracțiune. Venim la Curtea de Apel apoi vom continua programul anunțat”, a declarat Andrei Năstase.

„Prieteni, astăzi la 15.00 ne vedem la Curtea de Apel, iar la 17.30 ne întâlnim în fața Primăriei să ne apărăm votul”, a îndemnat liderul PAS, Maia Sandu.

Precizăm că magistrata Rodica Berdilo, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a anulat rezultatul alegerilor locale din 3 iunie, iar mandatul primarului ales, Andrei Năstase, a fost invalidat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: