image
Sursa foto: jurnal.md

Diacov, la „Secretele Puterii”: Îl voi ruga Candu să vină la Jurnal TV, pentru a răspunde la toate întrebările

Președintele de onoare al Partidului Democrat, a promis miercuri, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, că îi va transmite colegului său de partid, Andrian Candu, să vină la emisiunile Jurnal TV pentru a răspunde la toate întrebările la adresa sa.

Declarația lui Diacov a venit în contextul în care în cadrul emisiunii s-a discutat despre legăturile lui Andrian Candu cu jaful din sistemul bancar, în condițiile în care două companii la care a fost acționar și administrator, OTIV Prime și Prime Management, apar în raportul Kroll.

„Chiar o să-l rog pe domnul Candu să vină la emisiune și să explice, să răspundă la toate aceste întrebări. Eu, ca președinte de onoare al PD, doresc ca noi să nu mai fim în situația să mai răspundem la astfel de întrebări. Doresc ca toți colegii mei să vină pe rând la dumneavoastră la emisiuni pentru a răspunde”, a declarat Dumitru Diacov, după ce i s-a spus că Andrian Candu a refuzat mai multe invitații la Jurnal TV.

Președintele de onoare al PD a vorbit și despre felul în care Vladimir Plahotniuc a ajung în Partidul Democrat, recunoscând că acesta a finanțat formațiunea politică încă din campanie electorală din vara lui 2009, cu mai bine de un an de zile înainte ca să devină oficial membru al formațiunii politice.

Comentând situația din perioada 2016-2019, când PD-ul a guvernat pe cont propriu, Diacov a spus că au fost și aspecte pozitive și negative.

„Domnul Plahotniuc a creat o disciplină internă bună, dar ulterior a apărut și ispita, de a controla anumite instituții. Asta a jucat festa”, a precizat Diacov, menționând că nici lui nu i se pare astăzi normală modalitatea în care în fiecare marți se adunau miniștrii sau șefii de agenții la sediul PD pentru a primi indicații de la Vladimir Plahotniuc.

Vorbind despre situația din 2018, când a fost invalidat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, Diacov a declarat că „a fost o tâmpenie care s-a întors împotriva Partidului Democrat”.

A fost discutată și situația din circumscripția sa electorală, cu nr.40 (Cimișlia-Basarabeasca), acolo unde în cadrul alegerilor 24 februarie au dispărut 107 voturi de la principalul său contracandidat, socialistul Piotr Pușcari.

Deputatul PD a spus că nu a avut nicio legătură cu această fraudă electorală și că a fost surprins chiar el de faptul că în procesul verbal au fost trecute zero voturi. Mai mult, Diacov a menționat că nu are nicio problemă inclusiv să se facă o anchetă penală asupra acestui caz, iar cei vinovați să fie trași la răspundere.

Dumitru Diacov a fost întrebat și de ce Partidul Democrat a refuzat, în 2015, să voteze un procuror european, dar în prezent și-a manifestat disponibilitatea de a vota în Parlament o astfel de modificare legislativă.

„Mai bine mai târziu decât niciodată. Dacă nu a fost posibil atunci, hai să-l punem la vot acum”, a precizat Diacov.

Întrebat despre dosarul penal deschis pe numele lui Vladimir Plahotniuc, privind spălările de bani, Diacov a spus că nu știe despre ce este vorba: „Dar eu sper că Vladimir Plahotniuc va veni să răspundă la aceste întrebări. Nu este plăcut pentru noi să răpundem pentru altcineva”.

Dumitru Diacov a dezvăluit și faptul că PD plătea în jur de 200 de mii de lei pentru chirie în vechiul sediu, care i-ar aparține lui Vladimir Plahotniuc prin interpuși, dar că în sediul actual, care-i aparține chiar lui, formațiunea politică stă gratis.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: