image
Sursa foto: Profimedia

Francezii au aflat de ce Zidane a refuzat-o pe PSG în iarnă

Zinedine Zidane (49 de ani) este în continuare liber de contract, după ce s-a despărțit de Real Madrid în vară.

Pe seama tehnicianului francez s-a speculat foarte mult, mai ales dată fiind situația incertă și tensionată existentă la PSG.

Apele tulburi au fost existente la PSG încă din startul sezonului, atunci când Mauricio Pochettino și scaunul său au fost puse sub semnul întrebării.

Argentinianul este probabil antrenorul din lume care are cea mai mare presiune asupra sa, dat fiind lotul plin de vedete pe care îl are la dispoziție, dar și răbdarea limitată pe care o au șeicii.

În ultimele luni numele lui Zinedine Zidane a fost prezent des în discuțiile în care era implicată o eventuală demitere a lui Pochettino. Acum, presa din Franța a aflat cele două motivele principale pentru care fostul tehnician de la Real Madrid nu a dorit să o preia pe PSG în această iarnă.

Zidane nu este mulțumit de ierarhia din club și de puterea de influență a lui Leonardo, pe care îl consideră un om care nu aduce un plus.

Al doilea motiv pentru care francezul a refuzat este legat de atmosfera din vestiarul echipei, una pe care o consideră incompatibilă cu performanța. De altfel, în presă s-a scris despre "bisericuțele" care există la PSG și că jucătorii sud americani au un grup al lor, care este privilegiat de conducerea grupării din Paris.

Aceeași sursă, Le Parisien, anunță că Mauricio Pochettino va fi demis în vară, indiferent de rezultatele pe care urmează să le obțină, aici incluzând și un posibil triumf în Champions League, visul interzis până acum pentru gruparea franceză.

Relația lui Pochettino cu "greii" vestiarului, Neymar sau Messi, a fost una nu tocmai bună, ambii având ieșiri de dezaprobare față de antrenor, chiar în timpul meciurilor.

Acesta ar fi unul dintre motivele principale pentru care s-a luat decizia despărțirii de Pochettino în vară, pe lângă raționamentul rezultatelor și jocului nu tocmai convingătoare de când a fost instalat pe banca PSG-ului.

Ca și înlocuitor pentru argentinian omul care este creditat cu cele mai mare șanse este Zinedine Zidane, liber de contract după ce s-a despărțit de Real Madrid în vara lui 2021.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: